Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

28. Csabai Garabonciás Napok: a Gészi, a Közgé és a Vízmű stábját is felkerestük

A Dopamine, a Dare2Change és a Brotherhood programjáról beszélgettünk a jelöltekkel

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2019. október 2., szerda 15:55
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2019. október 2., szerda 15:55

Javában zajlik a 28. Csabai Garabonciás Napok, sőt már nem is olyan soká kiderül, hogy ki lesz Békéscsaba új diákpolgármestere. Éppen itt az ideje tehát, hogy megismerkedjünk a jelöltekket és a stábokkal, na meg persze proramjukkal.

Dopamine – Legfontosabb a boldogság!

Nemrég lehetőségünk volt interjút készíteni a GÉSZI idei stábjának, a Dopamine-k a kampányfőnökével (Martincsek Levente 12. C.) és a stáb további két tagjával (Bittó Zsolt 11. E. és Kotroczó Levente 10. C.).

Nevük a dopamin szóból ered, amely az agyban található boldogság hormon. A stáb témája, a diákság nagy problémája, amely a boldogság hiánya, ezt próbálják orvosolni a programjaikkal és rámutatni arra mennyire fontos is lenne ez a mindennapjainkban.

Susánszky Ádám, a stáb jelöltje a fiúk szerint nagyon jó szívű ember, a témájuktól függetlenül is mindig segít annak, akin látja, hogy boldogtalan és támogatásra van szüksége. Ugyancsak támasz a stábjának, akik imádják jelöltjüket és jó viszonyban vannak vele. Már a diáknapok óta készülődtek a Garabonciásra, bár a filmet és a táncot később kezdték el szervezni.

„Témánk pedig az egyik legfontosabb emberi érzés, a boldogság, amiért minden ember küzd élete során. Célunk, hogy ezt a generációnk számára ismeretlen érzést a segítségünkkel felfedezzétek, megtaláljátok magatokban.”

Hajrá Dopamine! Hajrá Ádám!

Dare2change – Változz, hogy változtass!

A mai napom minden iskolából egy-két stábtagot és kampányfőnököt kérdeztünk meg a témákról, a hangulatról és a stábról. A Közgé standjánál Ürmös Anna kampányfőnökkel és Lelencz Ákos, Békési Lilla stábtagokat kérdeztük. Témájuk a változás sok mindent magába foglal, mindenkinek más üzenete van.

„Azért választottuk a dzsungelt és a kaméleont logónk és díszletünk alapjaként, mert kifejezi, hogy néha alkalmazkodnunk kell akár nekünk embereknek is kell változni. Szeretnénk, ha mindenkihez eljutna az az üzenet, hogy a változást nem kell rossznak felfognunk, nekünk is változtatni kell” – mondta Anna.

Nagyon sokat gondolkoztak a témán és ugyanúgy elgondolkodtató érzést akartak átadni. Így lett a diákheti nyertes cirkuszból a változás dzsungele. „A stábon belül nagyon jó az összhang, szeretjük egymást és egy célért küzdünk. Ha kell, reggel hatkor is ugyanolyan energikusak vagyunk” – mondták a stábtagok.

Mi szurkolunk nekik és gondoljunk bele, hogy nem árt néha kaméleonnak lenni és változni.

Brotherhood – testvériség és a Vízmű

A Garabonciás Napokon a Vízmű stáb néhány tagját is elkaptuk egy párperces beszélgetésre, hogy fejtsék ki témájukat és a jelöltről, stábjukról a véleményüket.

„Zámbó Szilárd egy határozott, kedves ember és ott segít, ahol tud. Nagyon sok a dolga itt kint is és mi próbáljuk a terheket levenni a válláról” – mondta a kampányfőnök.

„A témánk egy nem mindennapi dolgot ölel fel, hogy mégis kire számíthatsz a rossz időkben. Hogy ennek fontosságát megmutassuk, a földi apokalipszis terét emeltük ki helyszínként, amikor csak a társaira számíthat az ember” – mondták a stábtagok.

A bajtársiasság és a testvériség az egyik legfontosabb dolog az életünkben, hiszen társak nélkül… lehet, hogy nem is lennénk.

Sok sikert kívánunk a Vízműnek!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!