Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. február 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

28. Csabai Garabonciás Napok: interjú a Gészi, a Közgé és a Vízmű jelöltjeivel

A Dopamine, a Dare2Change és a Brotherhood programjáról beszélgettünk a jelöltekkel

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2019. október 2., szerda 15:24

Dopamine – Legfontosabb a boldogság!

Nem rég lehetőségünk volt interjút készíteni a GÉSZI idei stábjának, a Dopamine-k a kampányfőnökével (Martincsek Levente 12.C) és a stáb további két tagjával (Bittó Zsolt 11.E és Kotroczó Levente 10.C).

Nevük a dopamin szóból ered, amely az agyban található boldogság hormon. A stáb témája, a diákság nagy problémája, amely a boldogság hiánya, ezt próbálják orvosolni a programjaikkal és rámutatni arra mennyire fontos is lenne ez a mindennapjainkban.

Susánszky Ádám a stáb jelöltje a fiúk szerint nagyon jó szívű ember, a témájuktól függetlenül is mindig segít annak, akin látja, hogy boldogtalan és támogatásra van szüksége. Ugyan csak támasz a stábjának, akik imádják jelöltjüket és jó viszonyban vannak vele. Már a diák napok óta készülődtek a Garabonciásra, bár a filmet és a táncot később kezdték el szervezni.

„Témánk pedig az egyik legfontosabb emberi érzés, a boldogság, amiért minden ember küzd élete során. Célunk, hogy ezt a generációnk számára ismeretlen érzést a segítségünkkel felfedezzétek, megtaláljátok magatokban.”

Hajrá Dopamine! Hajrá ádám!

 

Dare2change – Változz, hogy változtass!

A mai napom minden iskolából egy-két stábtagot és kampányfőnököt kérdeztünk meg a témákról, a hangulatról és a stábról. A Közgé standjánál Ürmös Anna kampányfőnökkel és Lelencz Ákos, Békési Lilla stábtagokat kérdeztük ki. Témájuk a változás sok mindent magába foglal, mindenkinek más üzenete van.

„ Azért választottuk a dzsungelt és a kaméleont logónk és díszletünk alapjaként, mert kifejezi, hogy néha alkalmazkodnunk kell akár nekünk embereknek is kell változni. Szeretnénk, ha mindenkihez eljutna az az üzenet, hogy a változást nem kell rossznak felfognunk, nekünk is változtatni kell.”- mondta Anna.

Nagyon sokat gondolkoztak a témán és ugyanúgy elgondolkodtató érzést akartak átadni. Így lett a diákheti nyertes cirkuszból a változás dzsungele.

„A stábon belül nagyon jó az összhang, szeretjük egymást és egy célért küzdünk. Ha kell, reggel hatkor is ugyanolyan energikusak vagyunk.”- mondták a stábtagok.

Mi szurkolunk nekik és gondoljunk bele, hogy nem árt néha kaméleonnak lenni és változni.

 

Brotherhood – testvériség és a Vízmű

A Garabonciás napokon a Vízmű stáb néhány tagját is elkaptuk egy pár perces beszélgetésre, hogy fejtsék ki témájukat és a jelöltről, stábjukról a véleményüket.

„Zámbó Szilárd egy határozott, kedves ember és ott segít ahol tud. Nagyon sok a dolga itt kint is és mi próbáljuk a terheket levenni a válláról.”- mondta a kampányfőnök.

„A témánk egy nem mindennapi dolgot ölel fel, hogy mégis kire számíthatsz a rossz időkben? Hogy ennek fontosságát megmutassuk, a földi apokalipszis terét emeltük ki helyszínként, amikor csak a társaira számíthat az ember.”- mondták a stábtagok.

A bajtársiasság és a testvériség az egyik legfontosabb dolog az életünkben, hiszen társak nélkül… lehet, hogy nem is lennénk.

Sok sikert kívánunk a Vízműnek!

 

Írta: Szigeti Boglárka és Karácson Anita

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!