Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

28. Csabai Garabonciás Napok: a BEG, az Andrássy és a Trefort stábját kerestük meg

Oldalunkon is bemutatkozik a Youniverse, a Madventure és a Distant Legends.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2019. október 2., szerda 15:53
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2019. október 2., szerda 15:53

Javában zajlik a 28. Csabai Garabonciás Napok, sőt már nem is olyan soká kiderül, hogy ki lesz Békéscsaba új diákpolgármestere. Éppen itt az ideje tehát, hogy megismerkedjünk a jelöltekket és a stábokkal, na meg persze proramjukkal.

Youniverse – Te is egyéniség vagy!

A mai nap folyamán lehetőségünk nyílt interjút készíteni a BEG-et képviselő Youniverse stáb egyik kampányfőnökével (Papp Dorottya 11. D.) és további két stábtagjával (Kasnyik Zsófia 10. D. és Kacsirek Nóra 10. D.).

A Youniverse stáb célja, hogy megmutassa milyen fontos szerepet is játszanak az egyéniségek. Hisz mindenki egy egyéniség és hagynunk kell kibontakozni a bennünk rejlő csillagot!

A BEG idei jelöltje, Urbancsek Zalán a stábtagok szerint egy közvetlen, rendes ember, aki teljes mértékben tud azonosulni a stábjuk témájával, hisz ő maga is egy egyéniség. A lányok elmondták, hogy nagy összhang működik a csapaton belül. A tavalyi diákhetek óta körvonalazódott teljesen a stáb felépítése és témája. Szeptemberben kezdődtek meg a próbák és a forgatások is a tánchoz és a filmhez. Ezek a közös programok mindig nagyon jó hangulatban telnek és a stábtagok örülnek, hogy egy ilyen közösségbe tartozhatnak.

„Mi nem a világot szeretnénk megváltani, Mi azt szeretnénk, hogy találd meg a helyed a világban. Gyere velünk a fellegekbe és engedd, hogy a benned rejlő csillag felragyogjon!”

Hajrá Youniverse! Hajrá Zalán!

Madventure – Kalandra fel!

A mai napon beszélgettünk az iskolák stábos diákjaival. A kalandos vizekre evező Andrássy Gyula Gimnázium stábjával készítettünk interjút, ahol Szák-Kocsis Benjámin a jelölt. A kérdésekre két stábtag,: Feledi Bettina, Kotroczó Evelin, valamint egy kampányfőnök, Polyák Máté válaszolt.

Mindegyik stábtag egyetért azzal, hogy a stábon belül családias, segítőkész a légkör. Az összetartás és a közös munka teszi lehetővé ezt. A stáb létszáma 76 fő, a diákhét utáni castingon választották ki a tagokat. A kampányfőnök szerint elég felkészültek és nagyon sok munkájuk van benne.

„Beni mint jelölt nagyon erős személyiség, mindent megtesz és összetartja a csapatot„ – mondta Polyák Máté.

„Először csak az őrültség volt a kiinduló pont, de ebből a kalandot ragadtuk ki és egész nyáron dolgoztunk a díszletek részletein. A stáb úgy működik, mint egy család. Kiállunk egymásért, nagyon élvezzük a közös kalandot és a Happening még sok titkot rejt„ – mondták a stábtagok.

Mi szorítunk nekik, és egy biztos: „Csendes nyugodt tengeren, őrült kaland nem terem!”

Distant Legends – Trefort és a legendák

A napokban felkerestünk a stábokból pár tagot és egy kampányfőnököt egy interjú erejéig. Most a Trefort kampányfőnöke beszélt nekünk témájukról, Pálfi Sándorról a jelöltről és arról, hogy milyen náluk a hangulat.

Témájuk a távoli legendák, ami ugyan egy teljesen más civilizációba kísér minket, mégis remek. „Le szerettük volna dönteni az előítéleteket, ugyanis ez a Trefort nem egyenlő a régi Treforttal, és sokkal többet mutat ez a téma, mint amennyit gondolnak” – mondta a kampányfőnök.

Mint mindenhol, a stáb itt is egy közösséggé vált, aminek a jelölt a fő mozgatója. „Sanyi egy segítőkész,megbízható ember és bármilyen konfliktus vagy komplikáció lép fel, mindig megteszi, ami tőle telik” – nyilatkoztak a stábtagok.

Így szereztek egy legendás élményt a Trefort diákjai. Hajrá Distant Legends!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!