Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. november 13., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

27. Csabai Garabonciás Napok: megkezdődött a diákfieszta

Vasárnap este a fáklyás felvonulással és a megnyitóval elstartolt a 27. Csabai Garabonciás Napok. A diákokat Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte, majd a jelöltek, utána pedig a CLOUD9+ zenekar tagjai vették birtokukba a színpadot.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2018. október 1., hétfő 01:16

Hihetetlen, de már több mint negyed évszázad eltelt az első Gara óta, ami nem mellékesen példa nélküli hazánkban, már ami a diákrendezvényeket illeti. Ahogy az is egyedülálló, hogy ez Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye, amely a városunkban tanuló diákok közül ezreket mozgat meg évről-évre.

Ahogy minden évben, úgy idén is a fáklyás felvonulással kezdődött a rendezvény: a diákok a Szent István téren gyülekeztek, majd miután fellobbant a fáklyák lángja, elindult a menet a Széchenyi utcán és a Gyulai úton át a Gál Ferenc Főiskoláig, hiszen ahogy tavaly, úgy idén is az egyetemi kampusz ad otthont az eseménynek. Itt a színpadon Illés Gyula és Puskely Gergő köszöntötte a diákokat, majd Szarvas Péter, BMJV polgármestere tette ugyanezt. A város első embere is kiemelte beszédében:

Soha nem volt olyan rendezvény korábban, olyan fesztivál, amely így megmozgatja a középiskolás diákságot, és nemcsak Békéscsabán, hanem az egész országban. Köszönjük nektek!”

Szarvas Péter után az idei diákpolgármester-jelöltek vonultak fel egyesével a színpadra – sorrendben: Gyebnár Dániel (KÖZGÉ), Karácsonyi Máté (BELVÁR), Balog Misó (VÍZMŰ), Pál Kitti Orsolya (ANDRÁSSY), Babinszki Patrik (KERI), Simon Máté (GÉSZI), Fagyas Dávid (TREFORT) és Frajsták Florina (BEG) –, hogy köszöntsék diáktársaikat, illetve ismertessék kampánycéljukat. Ők azok, akik közül október 4-én, csütörtökön este a zsűri és az elektorok szavazatai alapján megválasztásra kerül Békéscsaba új diákpolgármestere és két diák-alpolgármestere.

Addig persze sok minden történik még, amelyekről folyamatosan beszámolunk.

Galéria

Fotók: BAM

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!