Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

27. Csabai Garabonciás Napok: ilyen volt az idei Happening

A hagyományoknak megfelelően, a csabai diákfesztivál második napján a stábok végre a színpadon is megmutathatták, hogy mire képesek.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 3., szerda 12:47
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 3., szerda 12:47

Az idei Gara keddi napja is hasonlóan indult, mint az előtte lévő: volt reggeli melegszendvics, kávé, zene és hangulat. Már délelőtt is érezhető volt azonban valamiféle versenydrukk a stábokon, ami nem véletlen, hiszen délután kezdődött a happening, ami úgymond a Garabonciás Napok szíve és lelke, ugyanis a stábok itt mutatják be a témájukat feldolgozó kisfilmeket és színpadi produkcióikat.

Amint kiértünk, megéreztük a Garabonciást átható vidám, élettel teli hangulatot. A stábok, hogy magukat és az embereket kicsit felrázzák, kávét, teát és szendvicset osztogattak. A zene folyamatosan szólt, alapzajként szolgálva a beszélgető és nevetgélő tömegnek. Beent ekkor már viszont teljes erővel zajlottak a főpróbák, Minden stáb igyekezett kihozni magából a maximumot, mind bent a próbán, mind kint a standokon. Ahogy haladtunk a délután felé egyértelműen nőtt a feszültség, és nem csak amiatt, hogy lesz-e elég ülőhely a helyszínen. Négy óra előtt pedig a kíváncsi, izgatott tömeg megrohamozta a küzdőteret.

A Happening a Gszi produkciójával kezdődött. A stáb neve Movie Mates, nem véletlen hát, hogy filmjükben a legkülönbözőbb filmtörténeti szereplőket vonultatták fel. Utána egy nagyon jó táncot adtak elő, azonban sajnos az előadásuk végén a hangtechnika megadta magát, és leállt a zene, de ez mit sem rontott produkciójuk értékén.

Másodikként a Belvár stábja mutathatta meg magát. Nevük a Dreamage, filmjük pedig az álmok megvalósításáról szólt. Megtanulhattuk, hogy sohasem szabad feladni, hisz gyakorlással, próbálkozással bármi sikerülhet. Táncuk szintén nagyon jól sikerült, de ez nem is csoda, hiszen jelöltjük már nagyon régóta néptáncol.

A harmadik az Andrássy stábja volt, akik a Freedawn nevet viselik. A filmben a gátlásainktól való elszakadást, felszabadulást hirdették, és hogy vannak olyan dolgok az életben, amikről nem érdemes lemaradni a rohanás közben. A stáb tánca itt is magas színvonalú volt, tenyerüket különbözőre festve mutattak nekünk términtákat.

Ezután a BEG következett, melynek stábneve a BEGlimpses. A filmben a hálára akarták felhíni az emberek figyelmét, hogy vannak olyan dolgok, amik fel sem tűnnek, mégis hálásnak kell lenni értük, hisz nélkülük sokkal nehezebb lenne az élet. A stáb tánca ötletes volt, változatos és néhol vicces is.

Ötödikként a Vízmű lépett színpadra, ahol a stábnév nem más, mint at Affection. Produkciójuk a szeretetre és az érzelmekre akartra felhívni a figyelmet, és erős filmjükkel ez sikerült is, táncuk pedig nagy sikert aratott, főleg a gyengébbik nem képviselőinek körében.

A hatodik iskola a Trefort volt. Stábjuk neve Young Renegades, céljuk pedig az volt, hogy az iskola közösségét összekovácsolják. Ez sikerült is, de nem csak az iskolával, hanem konkrétan az egész nézőteret megmozgató táncukkal, ugyanis szinte minden ember a stábbal együtt táncolta az egyszerű, de kifejezetten szórakoztató koreográfiát.

Utolsó előttiként a Horizon stáb, azaz a Közgé mutatkozott be. Témájuk a bántalmazás, és annak megelőzése, melyet nagyon szemléletesen mutattak be a filmben, míg táncukat színesre festett fáklyák egészítették ki, ezzel még magával ragadóbbá téve a produkciót.

Utolsóként a Keri mutatkozott be az Age of Keri nevű stábbal. A filmben a mai világ túlzott internet függőségére összpontosítottak, és megmutattak egy olyan jövőképet, melyben az emberi kapcsolatok teljesen elvesznek, csak és kizárólag a technológia világában tudnak élni az emberek. Ötletes, több felvonásos táncot készítettek mellé, színesebbé téve az előadásukat.

Galéria

Fotók: Andrékó Patrik, Bagdi Csenge, Bujdosó Anna, Fábián Réka, Gátszegi Gerda, Máté Helga, Molnár Nóra, Nagy Károly, Rigó Eszter

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!