Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2018. október 17., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Időjárás
Időjárás
+25 °C    +8 °C
Keresés az oldalon

Rólunk

2017. novemberében tett közzé felhívást az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület, miszerint egy új online békéscsabai diákújsághoz keres nyolcadik osztályos, valamint középiskolás helyi diákokat. A felhívás eredményesnek bizonyult, hiszen harmincnál is több békéscsabai diák jelentkezett.

Az már rögtön az alakuló szerkesztőségi ülésen kiderült, hogy a kezdeti elképzelésnél, azaz egy online diákújságnál jóval tovább mutat a fiatalok kreativitása, így Békéscsabai Alkotó Média (BAM) néven megalakult a város első ifjúsági médiaközpontja.

A szerkesztőség tagjai ugyanis számos ötlettel álltak elő, így például videós tartalmak, vagy például egy egységes városi sulirádió a helyi középiskolákban, azonban mindezek alapja mégis a jelen diákújság lett, amely egyben ifjúsági információs portálként is működik.

A csabaidiakujsag.hu lett tehát a BAM alapja, amely a szerkesztőség tervei szerint a jövőben folyamatosan bővül. De mégis, miről olvashatsz itt? A kérdést megválaszolni nem is olyan egyszerű, hiszen az oldal eléggé összetett, már csak azért is, mert amint említettük, két fő tartalmi funkciója is van.

Ifjúsági információs portál

Szeretnénk minél több hasznos és fontos információval segíteni nektek, ezért a felső menüsávban olyan oldalakat találtok, ahol ilyeneket gyűjtöttünk össze számotokra, az alábbiak szerint.

Időjárás

Nem árt tisztában lenni reggelente, hogy milyen időre is számíthatunk aznap. Oldalaink felső részében (telefonon csak a nyitó oldalon) ábrák mutatják, hogy milyen idő lesz nappal és éjszaka, valamint feltüntettük a várható legmagasabb nappali és legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet.

Jó tudni

Telefonszámok, címek, ügyfélfogadási idők arra az esetre, ha hirtelen segítséget kell hívni, vagy valamilyen ügyet kell intézni.

Sulijáró

Itt a békéscsabai középiskolákat találjátok. Minden iskolát külön oldalon mutatunk majd be, ezeket hamarosan elkezdjük feltölteni. Ez a pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályosoknak lehet nagy segítség, hiszen egy helyen megtalálhatják majd az összes békéscsabai továbbtanulási lehetőséget.

Értünk, velünk

Nemcsak mi, hanem számos egyesület, alapítvány is igyekszik segíteni titeket. Ezért úgy gondoltuk, hogy ezeket a békéscsabai civil szervezeteket is bemutatjuk röviden nektek, természetesen elérhetőségeikkel együtt.

Programok

Évek óta nagy az igény egy olyan programnaptárra és adatbázisra, ahol megtalálhatók azok a városi programok, amelyek nektek, fiataloknak szólnak. Létrehoztunk hát egyet, ahol a naptár nézet mellett listázva is megtaláljátok a programokat, de kereshettek helyszínre, programkategóriára is. A feltöltést megkezdtük, ám mivel rengeteg adatról van szó, időbe telik, mire a legtöbb esemény felkerül, így türelmeteket kérjük.

Online diákújság

A diákújság cikkeit a szerkesztőség tagjai írják, az alábbi rovatokban.

Kalendárium

Oldalaink felső részében (telefonon csak a nyitó oldalon) láthatjátok a nap egyik híres szülöttjét vagy elhunytját, a fotóra kattintva pedig még több információt (névnapok, világnapok, stb.) tudhattok meg az adott napról.

Diákélet

Leginkább helyi hírek, beszámolók, beharangozók minden olyan témában, ami titeket, csabai diákokat érint.

Helyben

A város értékei, a városban történt olyan események, amelyeknek fiatalok (is) részesei.

Nem vicc

Nem bizony, hiszen itt olyan komoly dolgokról lesz szó, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Ügyes

Általatok elért eredmények, sikerek közzététele, valamint tehetséges csabai fiatalok bemutatása a rovat célja.
Rovatvezető: Dobi Ágnes

Mozdulj!

Csabai sporthírek (elsősorban diáksport), eredmények, valamint az aktív pihenéssel (pl. szabadidősport) kapcsolatos cikkek kapnak itt helyet.
Rovatvezető: Szenes Patrik

Unatkozol?

Az egyik legszélesebb tartalmi palettát kínáló rovatunk, hiszen itt a szórakozás minden formája mellett megtalálhatók lesznek a kulturális, vicces, esetleg játékokat tartalmazó cikkek is.

Zöldülj!

Hoppá, ez is egy komoly cikk, természetesen fókuszban a környezetvédelem, a természet, az állat- és növényvilág.
Rovatvezető: Balázs Anna Rebeka

Pocak

Evi-ivi, azaz minden, ami a táplálkozással kapcsolatos.
Rovatvezető: Fábián Réka

BAM

Szerkesztőségünkkel, valamint portálunkkal kapcsolatos hírek, cikkek.

Reméljük, megtaláljátok nálunk, amit kerestek, illetve sok hasznos és érdekes cikket olvastok majd itt. Szeretnénk, ha minél többen elmondhatnátok mindezt, ezért ha van olyan tartalmi ötletetek, amelyről nem találtatok semmit oldalunkon, nyugodtan dobjatok egy mailt az alábbi címre:
szerkesztoseg (kukac) csabaidiakujsag.hu!

BAM Híradó
BAM TV
Tippelj!

Szerinted ki lesz az új diákpolgármester?

 • Balog Misó (VÍZMŰ)
  (28%, 902 szavazat)
 • Pál Kitti Orsolya (ANDRÁSSY)
  (25%, 818 szavazat)
 • Simon Máté (GÉSZI)
  (20%, 647 szavazat)
 • Gyebnár Dániel (KÖZGÉ)
  (15%, 486 szavazat)
 • Frajsták Florina (BEG)
  (6%, 195 szavazat)
 • Babinszki Patrik (KERI)
  (3%, 106 szavazat)
 • Karácsonyi Máté (BELVÁR)
  (3%, 97 szavazat)
 • Fagyas Dávid (TREFORT)
  (1%, 25 szavazat)

Szavazók száma: 3 276

Legközelebbi programok
 • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2018 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!