Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. február 20., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

V. Békéscsabai Vitézi Játékok

Nemzetközi hagyományőrző történelmi fesztivál a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Történelmi Íjászkör és a CsabaPark közös szervezésében.

A nemzetközi hagyományőrző történelmi fesztivált a Mátyás király-emlékév keretében rendezik meg. A kétnapos esemény a szokásoknak megfelelően díszes felvonulással veszi kezdetét, amelyen több száz kosztümös résztvevő vonul a Csaba Centertől a Városházáig. A főtéren zászlóforgatók látványos bemutatóval szórakoztatják az érdeklődőket.

A Gabonamúzeum területén kora délután kezdődnek a programok: középkori hadi bemutató, színes vásári forgatag, kézműves mesterek vásárral egybekötött bemutatója, népzenei koncert, családi játszóház, ismeretterjesztő előadás, táncház és lovaglási lehetőség várja a látogatókat.

A “Haditáborban” középkori fegyvereket lehet majd megtekinteni, amelyek használatát “vitézek” mutatják be. Lehetőség lesz az íjászat és a korabeli fegyverek kipróbálására, illetve a látogatók egy középkori hajítógép működő másolatát is szemügyre vehetik.

Április 29-én este fáklyás felvonulás veszi kezdetét, amelyet hadi bemutató, tüzes íjászat, különleges tűzzsonglőr és hastánc produkció követ. Másnap a résztvevők látványos bevonulása után hagyományőrző programok zajlanak majd. A középkori hangulatot a korabeli sátrak, jurták, zászlók és címeres pajzsok mellett több száz kosztümös közreműködő és korhű zene garantálja.

A fesztivál egy kitalált történetre épül, amely szerint Hunyadi Mátyás magyar király meglátogatja fiát, Corvin Jánost, útközben pedig Békéscsabán lovagi tornát rendez. Az valóban történelmi tény, hogy Mátyás 1482-ben fiának adományozta a gyulai uradalmat.

Jegyárak:

  • felnőtt jegy: 600,- Ft
  • gyermek jegy: 400,- Ft (6 éves korig a belépés díjtalan)

Belépőjegyek a fesztivál mindkét napján a helyszínen válthatók.

V. Békéscsabai Vitézi Játékok

Dátum: 2018. április 29., vasárnap - 2018. április 30., hétfő
Időpont: egész napos

Helyszín:
Gabonamúzeum

Kategória:
BAM Híradó
BAM TV
Csak egy kérdés

Te szereted a Csabai Kolbászt?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!