Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. március 18., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Pénzügyi hét a Trefortban

Vajon mi dobhatja fel az iskolák életét? Mi pörgetheti fel a diákok szürke hétköznapjait? Például egy hét egy bizonyos témában, vetélkedőkkel, versenyekkel, na meg sok hasznos információval.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. március 26., hétfő 13:14

Ránézel egy sulira, és a legtöbbünknek máris az jön le, hogy itt is csak tanulni kell. Pedig csak beljebb kell pillantani és kiderül, mégsem olyan szürkék a hétköznapok, mégsem olyan unalmas az élet a falakon belül.

Jó példa erre a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, ahol nemrég került megrendezésre a Pénzügyi Hét, amelynek lényege az volt, hogy az iskola tanulói pénzzel kapcsolatos ismereteiket növeljék.

A fő téma, azaz a pénz alapfogalomként jelent meg, mellette pedig a hitel volt hangsúlyos. A diákok hétfőtől-csütörtökig egyéni és csapat megmérettetéseken vehettek részt, a megszerzett pontokat pedig a Treforint jelképezte.

Pénzügyi hét a Trefortban (Fotó: BAM - Balázs Anna Rebeka)

Treforint
(Fotó: BAM – Balázs Anna Rebeka)

Az egész iskolát megmozgatta osztályokként a Hiteltörlesztő játék, de a diákok pénzügyi tudásukat 15 perces kvíz keretében is tesztelhették kedden és csütörtökön, szerdán pedig a Hitel Kupát élvezhették a foci rajongói.

Pénzügyi hét a Trefortban (Fotó: BAM - Balázs Anna Rebeka)

A Hitel Kupa nyertesei
(Fotó: BAM – Balázs Anna Rebeka)

A sulirádióban egész héten pénz témájú zene szólt, az aulában elhelyezett kivetítőn a témahéttel kapcsolatos ismeretterjesztő filmekből lehet okosodni, de egy régi pénzgyűjtemény is megtekinthető volt.

Pénzügyi hét a Trefortban (Fotó: BAM - Balázs Anna Rebeka)

Régi bankjegyek és pénzérmék is megtekinthetők voltak
(Fotó: BAM – Balázs Anna Rebeka)

A témahét külön érdekességeként nemcsak a Trefort, hanem a Vízmű (BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma) diákjai is felmérhették tudásukat. A hét nyertes osztály pénteken vehette át díját.

Cikk megosztása:
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!