Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2018. október 17., szerda

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Időjárás
Időjárás
+25 °C    +8 °C
Keresés az oldalon

Párbeszéd a csabai fiatalok és a döntéshozók között

Április 19-én, csütörtökön került először megrendezésre az Andrássy Úti Társaskörben a „Mit kíván a fiatalság” elnevezésű fórum, amelyen a helyi diákok és a városi döntéshozók osztották meg egymással véleményüket közéleti témákban.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Szendi Rita  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. május 1., kedd 14:06

Körülbelül 35 diák vett részt azon a fórumon, amelyet a Játszótér Alapítvány szervezett az Andrássy Úti Társaskörben. A diákoknak lehetősége nyílt kérdéseket feltenni Békéscsaba döntéshozóinak és beszélgetni azokról a témákról, amelyet érdekelték őket. A „Mit kíván a fiatalság?” elnevezésű eseményen a diákoknak lehetősége volt személyes kérdéseket is feltenni a város vezetőinek.

Kiss Tibor, Békéscsaba oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere, illetve Bíró Csaba, a helyi közgyűlés ifjúságért és sportért felelős bizottságának elnöke is egyetértettek abban, hogy szükség van a folyamatos megújulásra az oktatásban, hiszen nagyon gyors ütemben változik a világ és csak így lehet lépést tartani. Mindketten arra buzdították a fiatalokat, hogy tanuljanak, mert azt soha, senki nem fogja elvenni tőlük.

Fontos a folyamatos, strukturált párbeszéd a békéscsabai döntéshozók és a fiatalok között, ezért is rendezték meg ezt a fórumot” – mondta el Puskely Gergő, az esemény ötletgazdája. „Ez egy olyan rendezvény, ahol a békéscsabai fiatalok és a döntéshozók találkozhatnak. A fiatalok itt elmondhatják, hogy mi a problémájuk, mit szeretnének” – fejtette ki. A fórum szervezője szerint kortársait leginkább az oktatási rendszer, a helyben maradás kérdése foglalkoztatja.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a saját fiatalkorát hasonlította össze a mai diákságéval. Úgy vélte, ebben a világban egyre több fiatalnak van véleménye, amire érdemes odafigyelni.

Nagyon jó ötletnek tartom azt, hogy van párbeszéd közöttünk és a fiatalok között. Nagyon sok kérdést tettek fel a diákok, érdeklődőek, kíváncsiak. A legnépszerűbb témák a helyben maradás és az oktatás kérdése volt. Azon igyekszünk, hogy a város és a környék minél vonzóbb legyen a fiatalok számára és minél többen maradjanak itthon” – mondta el Herczeg Tamás.

A fórum végén a résztvevők három csoportra osztva különböző témákat dolgoztak fel a döntéshozókkal együtt. A fiatalok megoszthatták gondolataikat, személyes tapasztalataikat a város vezetőivel és diáktársaikkal is.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: nagyon jó eredményekkel büszkélkedő alapfokú intézmények működnek a városban, melyek jó alapot biztosítanak a fiataloknak. A városvezető bizakodóan nyilatkozott a felsőoktatási rendszer átalakulásáról Békéscsabán, véleménye szerint az iskola jó tervekkel, új szakirányokkal felkeltheti a diákok figyelmét.

Galéria

Fotók: BAM

 

Cikk megosztása:
BAM Híradó
BAM TV
Tippelj!

Szerinted ki lesz az új diákpolgármester?

 • Balog Misó (VÍZMŰ)
  (28%, 902 szavazat)
 • Pál Kitti Orsolya (ANDRÁSSY)
  (25%, 818 szavazat)
 • Simon Máté (GÉSZI)
  (20%, 647 szavazat)
 • Gyebnár Dániel (KÖZGÉ)
  (15%, 486 szavazat)
 • Frajsták Florina (BEG)
  (6%, 195 szavazat)
 • Babinszki Patrik (KERI)
  (3%, 106 szavazat)
 • Karácsonyi Máté (BELVÁR)
  (3%, 97 szavazat)
 • Fagyas Dávid (TREFORT)
  (1%, 25 szavazat)

Szavazók száma: 3 276

Legközelebbi programok
 • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2018 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!