Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2018. december 15., szombat

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Időjárás
Időjárás
2 °C    -5 °C
Keresés az oldalon

„Éneklő Ifjúság” kórustalálkozó és minősítő hangverseny

Olyan Békés megyei általános vagy középiskolai kórusok jelentkezését várták, akik szívesen megmutatták tudásukat, ha csak egy bemutatkozás erejéig is.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. április 28., szombat 16:24

Április 24-én rendezték meg Békéscsabán az Éneklő ifjúság kórustalálkozót és minősítő hangversenyt, amelyen rekord számú, összesen 18 kórus, több mint 700 diák jelent meg a megye különböző településeiről az eseményen.

A hatalmas létszám miatt a rendezvényt csak két részletben tudták levezényelni, és mondanom sem kell, hogy az értékelő zsűri dolga is igen nehéz volt. A döntés feladatát három ismert zenepedagógus vállalta magára: dr. Dohány Gabriella Szegedről, Almainé Szabó Gabriella Szolnokról és Jámbor Zsolt Kecskemétről.

Természetesen, végül sikerült döntést hozniuk: idén három kórus is elnyerte az „A” minősítést, azaz az aranydiplomát, valamint mindhárom csapat megkapta az „Év kórusa” címet.

Igazán reméljük, hogy a kóruséneklés ismét terjedésnek indul, hiszen hatalmas összetartás és elhivatottság jellemzi, valamint a zene, az alkotás öröme hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb, rendszerezettebb életvitelhez.

Cikk megosztása:
Copyright
BAM
©2018 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!