Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. március 18., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

„Éneklő Ifjúság” kórustalálkozó és minősítő hangverseny

Olyan Békés megyei általános vagy középiskolai kórusok jelentkezését várták, akik szívesen megmutatták tudásukat, ha csak egy bemutatkozás erejéig is.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. április 28., szombat 16:24

Április 24-én rendezték meg Békéscsabán az Éneklő ifjúság kórustalálkozót és minősítő hangversenyt, amelyen rekord számú, összesen 18 kórus, több mint 700 diák jelent meg a megye különböző településeiről az eseményen.

A hatalmas létszám miatt a rendezvényt csak két részletben tudták levezényelni, és mondanom sem kell, hogy az értékelő zsűri dolga is igen nehéz volt. A döntés feladatát három ismert zenepedagógus vállalta magára: dr. Dohány Gabriella Szegedről, Almainé Szabó Gabriella Szolnokról és Jámbor Zsolt Kecskemétről.

Természetesen, végül sikerült döntést hozniuk: idén három kórus is elnyerte az „A” minősítést, azaz az aranydiplomát, valamint mindhárom csapat megkapta az „Év kórusa” címet.

Igazán reméljük, hogy a kóruséneklés ismét terjedésnek indul, hiszen hatalmas összetartás és elhivatottság jellemzi, valamint a zene, az alkotás öröme hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb, rendszerezettebb életvitelhez.

Cikk megosztása:
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!