Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2018. november 17., szombat

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Időjárás
Időjárás
+17 °C    +8 °C
Keresés az oldalon

De mégis, mi az az újhullámos kávézás?

Békéscsabán is megindult egyfajta gasztroforradalom, hiszen a kávézás egy olyan válfaját tette népszerűvé egy új kávézó mind a fiatalok mind a felnőttek körében, ami megköveteli a minőséget.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Pocak
Megjelent: 2018. augusztus 27., hétfő 10:32

Na de mi is ez az újhullám? Alapvetően a legfontosabb, hogy a kávénak (ahogy a boroknak sem) nem egy íze van. Különböző termőterületekről származó kávébaboknak már alapból más aromájuk van, például az afrikai kávéfajták általában gyümölcsös ízvilágot képviselnek, míg dél-amerikai társaiknál a csokis íz dominál.

Arról nem is beszélve, hogy a pörkölés majd később a főzés során olyan komplex ízek jöhetnek ki, amit egy kapszulás kávétól el se várhatunk (persze annak más funkciója is van). Hiszen az csak a hatás miatt fontos, míg egy újhullámos kávé, sokkal többet tud adni, mint csak szimplán energiát.

Kávé (Fotó: Pixabay.com)

A kép illusztráció
(Fotó: Pixabay.com)

Itt Magyarországon is, ahogy a világ többi helyén, a kávézás csak a reggeli plusz energia miatt képzett fontos szerepet. Sokan azonban nem szerették ezt a kesernyés ízt, amit otthon, munkahelyen vagy akár kávézókban tudtak fogyasztani, így sokáig nem is fogyasztottak kávét. Mára azonban a kávézás egy új kultúrája érkezett be a mindennapokba, és szerencsére ez városunkat se kerülte el.

Cikk megosztása:
Copyright
BAM
©2018 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!